Již sedmým rokem jsem letos připravoval recepci na Velvyslanectví České republiky v Kodani ku příležitosti Dne vzniku samostatného českého státu. Recepce byla určená pro velvyslance v Dánsku pocházejících z mnoha zemí a rovněž pro zvané zástupce vlády Dánského království. Pro tuto významnou příležitost jsem jako amuse bouche připravil mini křupavé briošky plněné křenem s kysaným zelím, jako předkrm pěnu z uzené ryby s křupavou palačinkou, nakládanou podzimní zeleninou a řeřichovým olejem, jako polévku silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky, máslovou zeleninou a domácími nudlemi, na hlavní chod se pak podávala svíčková s karlovarským knedlíkem a na závěr, jako dezert pak mé vyhlášené dukátové buchtičky s vanilkovým krémem.
Do této nádherné země jsem se poté vrátil ještě jednou, a to při příležitosti setkání zástupců Visegrádské čtyřky, jejíž předsedající zemí je pro rok 2019-2020 právě Česká republika. Tentokrát jsem si jako předkrm připravil nakládanou karotku plněnou kozím sýrem a pažitkou, jako polévku staročeskou Kulajdu se zastřeným vejcem, restovanými houbami a čerstvým koprem, hlavní chod filet z candáta v mandlové krustě, doplněný domácím vlašským salátem podle původního receptu lahůdkáře Linky z r. 1926 a citronovým želé, a jako dezert pak kynutý knedlík s hruškou, vanilkovou omáčkou a praženými mandlemi.
Několik obrázků z těchto velice zajímavých akcí si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.
Radek