Od Velvyslanectví České republiky v Makedonii jsem dostal pozvání, abych v restauraci Pelister, která je mimochodem TOP restaurací ve Skopje a také místním gastronomickým středobodem, připravil „Týden české gastronomie“. Se svým kamarádem, výborným kuchařem, bezvadným moravským parťákem a skvělým překladatelem Michalem Suchánkem, jsme přichystali menu typické české kuchyně v moderním pojetí.
Akce to byla velmi náročná, za pět dnů jsme ve dvou lidech navařili na 900 porcí jídel, což si vyžádalo plné a nefalšované kuchařské nasazení od 9 do 17h a od 19 do 23h a to každý den. Děláme to však s láskou, neboť rádi šíříme věhlas naší vynikající kuchyně kdekoliv ve světě, a tak byla radost se dívat, jak všem návštěvníkům chutná a jak námi připravené pokrmy mizí jako mávnutím dřevěné vařečky. :)
Už nyní se tak těšíme na příští rok, neboť jsme od Velvyslanectví ČR v Makedonii i od pana majitele restaurace Pelister dostali opětovné pozvání, čehož si velice vážíme a děkujeme.
Přináším Vám tedy pár momentek z této zdařilé akce, které naleznete níže ve fotogalerii.
Více informací o restauraci Pelister, která v případě, že budete v Makedonii, rozhodně stojí za návštěvu, najdete na https://pelisterhotel.com.mk/
Radek